mahmut-kys
Yeni Üye
GTA SA Yeni Araçlar ve Editorlar(Güncellendi Haziran 2011)
GTA SA Yeni Araçlar ve Editorlar(GÜNCEL)
Herkeze Selamlar.
NOT:Yakın Zamanda birkaç ay önce vermiş olduğum araçlar&editorler Güncellenmiştir.Yeni araçlar eklenmiştir.Toplamda 25 Editör.18 Yeni Editor daha sizlerle.Ayrıca basit scm dersleri eklenmiştir.Böylece bilmeyen arkadaşlar oyuna araba,silah,obje koyabilecek istediği yere.Yeni Resimler Aşağıdadır.
Konuyu sabitlerseniz iyi olur.
-ÇOK YAKINDA YEPYENILER:
-Bunlarda bazıları:
-IPL HELPER(Ipl düzenleyerek ses,silah,araba,enex,cull,zone,garaj ekleme)
-Sanny Builder TR %100 Yama tarafınca yepyeniden yapılmaya başlandı.
-Ve Bomba birçoğumuzun bilmediği Gta'sa da tüm sesleri(.ogg dahil)düzenleme yerine istediğini koyma.
>Not:Önceden Söyleyim Bu:Alci's Saat Gui Fronted Değildir.
-Daha neler neler... Birçok Yeni Editor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu editorları çeşitli Gta sitelerinden bulup size paylaşıyım dedim.
Eminim ki çoğunu kullanmak isteyeceksiniz ve bazıları tanıdık gelecek size.
Tüm Editorleri Anlatan:Mahmut Tasar(Mahmut-Kys)
Yardım için pm atın
>Gta Sa Anim(IFP)Manager
©2009 Yapımcısı: Ryosuke839
-Bu editör ile ifp dosyalarını açabilir kısmende olsa birkaç düzenleme yapabilirsiniz.Yalnız yeni animasyon yapılmaz(3ds Max Gerekir)
-Bu editoru duymamış olabilirsiniz yeni çıktı denilebilir(2009).Bende gezerken Rus Sitelerinde çok önce buldum.Şimdide Burda Paylaşıyım Dedim.
-Kullanımı oldukça kolay sol bölümden Gta dizini bulup Gta3.img,Gta_int,Player.img vs. açıyorsunuz sonrada o arşivden modeli bulup açıyorsunuz.
-Yada
reviev menüsünden load model diyip modeli açarsınız yalnız açtığınız modelin txd dosyasıda gerekli açtığınız dff'in yanında olsun işte yoksa modelde textureler gözükmez.
-Daha sonra ise gta sa/anim dizininden animasyonlara veya Ifp menüsünde Load ifp diyerek animasyon açabilirsiniz.
-Ayrıca Modelimize silahta verebiliriz.Bunun için Previev menüsünden Arm Weapon diyip silah dff'si şeçin.
-Kullandıkça çözersiniz programı.Resimlerden'de anlaşılır.
-Animasyonlu mod yapanlar için gayet kullanışlı bir editor.
>DFF VIEWER
-DFF önizleme için en ideal programdır.
-Sol üst kısmında Görüntü alma-Fps ve ekran kartı yazar.
-F1 tuşu ile yardım menüsü,burdanda:
//F7 tuşu ile modeldeki kaplamalarların(texture) adlarını göster-gizle.
//F8 tuşu ile modeldeki birbiyle bağlantılı çizgiler.
-Full Screen(Tam Ekran),Specular(Model için özel)
-Dummies ise modelde olan ama hayali gibi kare şeklinde modelin düzgün görünmesini sağlayan parçalar.
-Kaplamaları görmek için açtığınız modelin .Dff sinin yanında TGA biçiminde olması yeterlidir(Bunun için Txd Workshop'dan Bütün Kaplamaları TGA şeklinde exportlayın)
>GMB Code Editor
©2008 Yapımcısı: GTA Magazine Brasil
-Başka bir editor daha karşınızda birçok sitede var.
-Bence harika bir editör.Birçok formatta dosya açıp düzenlemenizi sağlar.Bende ilk defa water.dat ayarını bu program sayesinde yapıp su dolu havuz yapmıştım.
-Açtığı dosya formatları ('.dat','.txt','.sc','.cfg','.ide','.leiame')
-Kullanımı kolay file open diyerek Mesela Gta Sa/Data dizininden herhangibi bir dosya açabilirsiniz.
-Ayrıca not defterinin açamadığı bazı '.dat' vs. başka dosyaları açabilir düzenleyebilirsiniz.(Örnek:water.dat gibi,Yalnız Water.dat ayarı için Resimdeki gibi bilmek gerekir ve 3ds_Max scripti)
-Format menüsünden Arka plan rengini ve yazı tipini değiştirebilirsiniz.
-File Read Mode dediğiniz anda yaptığınız yazıda düzenleme yapılamaz(Silme veya yeni yazma)
-Insert menüsünden saat,tarih veya gta parametleri ekleyebilirsiniz.
-Anlamayanlar için verdiğim resim yeterlidir.
>Gta_Sa_Recoverer
©2009 Yapımcısı: TDO
-Bu program Gta'nız bozulduğunda,oyun sık sık hata verdiğininde işe yarar, gayet kullanışlı denilebilir.Kısaca dosyalarız bozulduğunda GTA_SA DVD'niz sayesinde bozulanları kurtarabilirsiniz.
-Kullanımı oldukça kolay programı açıyoruz,GTA SA DVD'sini(Gta Sa Setup Dosyaları)takıyoruz ve Ordaki Set SA DVD Path denilen kısımdaki DVD dizinini şeçiyoruz ve birde üst menüdeki GTA SA dizini şeçiyoruz.
-Şimdi ise yandaki menüden hangi dosyayı kurtaracaksanız onun dizinini şeçiyoruz.Mesela Gta3.img dosyanızda sorun var,Ordaki Models yazan yere gelip Gta3.img'yi şeçin,sonra recover diyip bekleyin(Resim 1)
-Bu editorde yeni çıktı denilebilir(2009).Birçok sitede var GTA-Worldmods,Gta-Inside vs...
>IPL-Mover
©2005 Yapımcısı: Ocram
-Bu program gereksiz bana göre ama işinize yarar dedim paylaştım sizlerle.
-Bu program IPL Dosyalarını açıp,Obje taşımaya yarıyor(Resim 1)
-Doğrusu bende tam kullanımını beceremedim.
>Sa Memory Hacker(Memhacker)
-Sanny Builder'in yapımcısı Seeman'ın Yaptığı başka bir program.
-Ne işe yarar derseniz aslında Oyunu Hızlandırmak için birebir.
-Çünkü adı üstünde Memory Hack yani oyunda Bellek,performans artıyor.
-Öncelikle bu programı Gta dizinine koymanızı tavsiye ederim ve Oyunu açın.Oyun açık olmassa program işe yaramaz.
-Şimdi gelelim ne işe yaradığına:
+Oyundaki çalışan threadları,görevleri,scriptleri vs.. gösterir(Data/Script/Main.Scm içindeki threadlar ve Scriptler)
+Globals menüsü ise oyunla ile ilgili herşeyin $1234 $1354 vs. gibi karşılıkları.(Resim 3)(Bazılarında düzenleme yapılamıyor yada ben yapamadım,Ancak Bazılarında
Yapılabiliyor.Bunun için ordan birine tıklayıp change diyerek 1,0 değer verebilirsiniz.Sonra reflesh diyin.)
+Integer:Tam Sayı Değeri,Float:Yaklaşık(Ondalıklı Değer 6.0 1.25 gibi)Değeri,Timer ise Zaman Değeri(|0h : 2m : 11s : 55ms|h-saat,m-dakika,s-saniye,ms-milisaniye-salise)
+Siz Bu Threadları,görevleri veya Scriptleri açıp kapatabilirsiniz.(disable,active)
+Resimlerdeki gibi geçerli thread'ın,görevin veya scriptin yandaki değerleriyle Oynama yapabilirsiniz.1@ 2@ yazan değerler.
+Yine resimdeki gibi geçerli thread'ın,görevin veya scriptin integer(tam sayı değeri),Float değeri ve zaman değerleri görebilirsiniz.
+Resim 1 de R3 threadını disable ettim ve neler oluyor gördünüz.Dediğim gibi threadların neye karşılık geldiğini bilmek gerek(Resim 1)(THREAD)
+Birde oyundayken farklı bölgelere her gittiğinizde Reflesh diyin Çünkü O yerdeki olan scriptler,görevler ve threadlar karşınıza çıkabilir.Uyarı Scriptler otomatik aktif olabilir.Çünkü
Farklı bölgelerde aynı script olabiliyor.Mesela Egzersiz Bisikleti gibi farklı her yerde var.Bu yüzden aktif,Reflesh demek lazım.
+Ayrıca bu açılan threadlar Main.scm lere göre değişir.Oyunun orjinal Main.Scm sinde çok daha fazla var.Benim Açtığım Main.scm'de ise Threadları sildiğim için ve düzenlemeler olduğu için az var.
Orjinal Main.Scm de Cesar,Int,Strap,Sweet,Cat gibi threadlar olabilir.Bunlar Görevlerkle ilgili zaten önemsiz.
+Şöyle bir durumda söz konusu bazı threadlar vardır onu Disable yapmak onun çalışmasını sağlayan Scriptide engelleyebilir.
+%100 Oyunun bitmiş halinde kullanmak önerilir tüm threadlar ve scriptler karşınıza çıkar.Tabi Scriptler Yerlere Göre Dediğim Gibi.
Size Birkaç Thread ve Script Gösteriyim:
-Buy1,Buy2 ve Buy3:Zero'nun Dükkanının alınması,Eski havalimanında evin alınması ve de San Fierrodaki Araba Galerimiz-Wang Cars ve bunların görevleride.(THREAD)
[Kısacası Önce Kırmızı Olupta Sonra Yeşil Olan Satın Alınabilecek evler]
-GSP2 ile olanlar ve INTROSH,DRVST,HELIST,WEAPS, benim yaptığım threadlar.(THREAD)
-GYM ise disable derseniz dövüş salonlarındaki ring dövüşü yapılmaz ve insanlar olmaz.(Thread)
-Vending ise Kola içtiğimiz ve yemek yediğimiz Dolaplar.(Script)
-GYMDUMB,GYMTREA,GYMBIKE,GYMBENC bunlar ise egzersiz aletlerinin kullanılıp kullanılmaması durumu.(Script)(Resim 2)
-GFAGNT Cj'in Kız arkadaşlarıyla ilgili disable ederseniz Kız Arkadaşlarla evlerinde buluşmaz.(Thread)
-FODVEND ise Sokaklarda olan Cj'in yemek yediği seyyar satıcılar.(Resim 2)(Script)
-INTMAN Interiorla ilgili.Büyük ihtimal İnterorda yapılanlar.(THREAD)
-IMPEXPC ve IMPEXPM bunlar ise araba taşımacılığı ve Araba Alma(San Fierrodaki Gemiden)(THREAD)
-TRACE ise Haritadaki Yarış Bayraklı sembollü olan yerdeki yarışların olmaması ve Araba kursunun başlamaması-Disable denirse.(THREAD)
-SHOOT Silah Menzil Görevleri,HOTR Hotring denilen Los Santos'taki stadyum yarışı,BLOOD Blood Ring Denilen San Fierrodaki Stadyum,Kicks ise Las Venturastaki Stadyum Yarışları.(THREAD)
-BSCHOO,BIKES gibi thread'lar ise Motosiklet ve Gemi Okulu.(THREAD)
-QUARRYS ve TRUCKS biri Taş Ocağındaki görevimiz(Las Vegas'ta Kepçe ve Kamyonla çalıştığımız yer)diğeri ise Tırlı olan yük taşımacılığı.(THREAD)
-VALET_L Valet görevi için disable yapılırsa görev yapılamaz.(THREAD)
-TRAINS_L Trenlerle ilgili.(THREAD)
-PSAVE1 Oyundaki Oyunu Kaydeden Disket sembollü olanlar çalışmaz-Disable denirse.(THREAD)
-BUY_PRO1 Oyundaki Gayrimenkuller Yeşil Sembollü Satın Alınacak Evler alınmaz-Disable denirse.(THREAD)
+Kendiniz Thread yaptınız diyelim Mesela Gsp2_Ext bunada insan koydunuz,threadı disable ettiğiniz anda İnsanlar ölür
ve yapılanlar olmaz.
+Bazen programı açarken hata olabiliyor.Nedense Acaba:S(Büyük ihtimal gerekli programlar:NetFramework gibi,yada uygulama hatası ve eksik dosyada olabilir,Sorun olursa Sanny Builder Sitesinden indirin.)
+Evet arkadaşlar bildiğim her detayı sizlere söylemeye çalıştım.Lütfen Emeğe saygı Duyalım.
+Resimler anlamanızda yeterlidir.
>Ped Editor v.1.0 TR Yama
Türkçeleştiren Mahmut Tasar(Mahmut-Kys)
-Güle Güle kullanın,biraz geç oldu ama yinede işe yarar!
>GTA SA Admin Control Center
-İşte gerçek bir gta kontrolü, Gta'yı Admin gibi yönetin.
-Çoktandır kullandığım ve en favori programımdır.
-Gerçekten çok işe yarar, bu program ile her şeyi ayarlamayabiliriz.
-Programı yükleyip bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekir yoksa yüklemiyor.
-Yeniden başlattıktan sonra açtığınız anda yükleme başlar.
-Gereken yardım resimlerden anlaşılır.Resimler Benden
-Bilenler vardır programı nerdeyse benim 2 sene oldu kullanalı.Çoğu sitede var.
-Neler yapılır diyorsanız:
+Teleport Menusu(5 Nolu Resim)
+Hile Menusu(hile silme,düzenleme,ekleme)(4 Nolu Resim)
+Araba indirme(Pick Derseniz araba resimleri çıkar),Geçerli kullandığımız aracın ayarları,diğer durumlar vs.(1.Nolu Resim)
+Oyuncumuzun Durumları,seviyeleri,oyuncumuza silah verme,oyundaki durumlar(2 Nolu Resim)
+Oyuncumuzun garajları,hepsini açma,istediğiniz arabayı koyma(3.Nolu Resim)
+Ayrıca 6.Nolu resimden hangi tuşlar ile de daha neler yapabileceğimiz bulunur.
+Süpriz olsun size,programın mükemmel bir özelliği var onuda 6.Nolu resimden tuşları deniyerek bulun.(Araba sürerken yapılıyor)
>Gta Sa Tool Box
-Buda zevkli bir program içinde herşeyi barındırıyor.
-Öncelikle yükleyin sonra Screenshots klasöründeki resimlere bakarak neler yapıldığını anlarsınız.
-Oyuncunun can,silah,kas,sürüş vb. her türlü durumlarını ayarlama,Teleport Menüsü,Hile listesi,Ipl Editörü,Img Editörü,Save Game Menüsü,Araba ve silah önizleme(GGMM'deki gibi)...
>Ammunation Tool TR(Silah Editoru)
-Bu editor ile silahların özeliklerini düzenleyebilirsiniz.
-Programa açın ve gta dizinini belirtin.
-Gerisi size kalmış tarafımca Türkçedir.
>ATP's Train Tool(Tren ve Lokomatifleri Düzenleme)
-Oyun açıkken çalışır.
-Her türlü vagon ekleme yapılır.Değişik Vagonlar Koyulur.
-İstediğiz kadar ekleyebilirsiniz.
-Programı biraz kurcalayın yeter.
-Ayrıca Reset'de diyerek normale dönülür.
>Camera Hack v. 1.5
-Yeni sürümüyle karşımıza çıkan çoğumuzun kullandığı editor.
-Bildiniz gibi her türlü rahat kamera ayarı yapılır.
-Oyundayken Arabaya bindiğimizde istediğiniz şekilde hız göstergesi.(Analog,Digital; MPH,KMH)
-Kullanımı ise rahat isterseniz birkaç tuş ayarı yapabilirsiniz.
-Araba sürerken birkaç kamera ayarı direksiyon felan gösterme,arka,ön,yan taraflar gibi açılarda mevcut.
-Kamera kitleme,rahat kamera açısı Oyuncuyu belli bir noktada bırakıp kamera ile gezme.
-Resimler anlamanızda yeterlidir.
>Carcols Editor
-Programı çalıştırın ve carcols.dat dosyasını açın.
-Ordaki renklerin üzerine gelerek onları değiştirebilirsiniz.
-Ayrıca yapmak istediğiniz rengi burdan şeçip carcols.dat dosyasını not defteriyle açıp istediğiniz arabaya koyarsınız.
>Coords Finder(Kordinat Bulucu)
-Oyundayken çalıştırın sonra add diyip istediğiniz kadar ekleniyin.
-Resimler anlamızda yeterlidir.
>Game Archive Viever
-Güzel bir program ama çokta kullanışlı değil.
-Ne işe yarar derseniz Gta sa ve birçok oyunun arşivlerini bu programla
açabilirsiniz:
-Gta Serileri Arşivi(.img)
-Syberia 2 Arşivi(.syb)
-Harry Potter and the Goblet of Fire Arşivleri(.big)
-Prey Arşivi(.pk4)
-Chaps and the Ring(.bin)
-Dungeon Cleaners(.pak)
*Not
rogram açtığı yerlerde olsun ne açarsanız açın kapattığında actdata.dat dosyasını oluşturur bunu niye anlattım bu ney lan demeyin diye
mesela gta3.img yi açıp kapattınızya baktınız models klasöründe bu dosya oluşmuş silin gitsin her seferinde.
>GTA Code Creator
İşte Aradığınız yer basit scm dersi verdiğim konu budur.Kolayca araba,silah,obje koyabileceksiniz.
-Main.scm veya cleo için kod oluşturucudur.
-3 Gta Serisi için kullanılabilinir.
-Programı açıyoruz hangi gta için yapmak istiyorsak onu şeçiyoruz.
-Ben Gta Sa'yı Şeçtim Sonrada:
1//create weapon spawn point-istediğin yere silah koyma(Resim1)
*Öncelikle uygun bir kordinat programından oyundan X Y Z kordinatı alıp ve eğer isterseniz açıyı kaydedin.
*Sonra istediğin kod adı,silah ve mermiyi(ammo) şeç.X Y Z ye kordinatları yaz.
ÖRN: 032B: $Benimki = create_weapon_pickup #SATCHEL 15 ammo 9999999 at 0.0 0.0 0.0
2//create item spawn point-can,zırh,adrenalin,polisten kurtulma yıldızı,jetpack ekleme(Resim2)
*Öncelikle uygun bir kordinat programından oyundan X Y Z kordinatı alıp ve eğer isterseniz açıyı kaydedin.
*Sonra istediğin kod adı,istediğin objeyi şeç.X Y Z ye kordinatları yaz.
ÖRN: 032B: $Kodum2 = create_weapon_pickup #JETPACK 15 ammo 0 at 0.0 0.0 0.0
3//Gelgelelim Araba Koymaya Malesef Program vermemiş ama ben Kodum üzerinden yapıyım sizlere:
014B: $2781 = init_parked_car_generator #SANCHEZ color -1 -1 0 alarm 0 door_lock 0 0 10000 at -2048.856 -2521.276 31.125 angle 171.0232
014C: set_parked_car_generator $2781 cars_to_generate_to 101
*Bu kodu verdim şimdi kendi arabanızı nasıl yapacağız anlatıyım bazılarını ve kordinatı değiştir tamamdır.
1- $2781 kod adıdır,bunu değiştirebilirsiniz ama $ parametresiz olmaz.Örnek: $Araba1 İki Satırdakini de değiştirin.Misal altaki $Benim,üsteki $Senin Olursa çalışmaz.Aynı kod adı taşıyacak.
2- #SANCHEZ bu ise koyulacak araba # parametresi kalacak şekilde uygun istediğin araba adını yaz.Örn: #Sultan #Sentinel #Bmx
3- color -1 -1 0 alarm 0 door_lock 0 0 10000 at bunlara hiç dokunmayın.Böyle iyi.
4- X: -2048.856 Y: -2521.276 Z:31.125 kordinatlar bunlar.Uygun bir kordinat bulucu ile değiştirilebilir.Misal X: 0.0 Y: 0.0 Z: 0.0
5- angle 171.0232 bu ise açıdır 180,0,270,360 arası değer verilir.Uygun yerlere göre değişir.Uygun bir kordinat bulucu ile açınızı öğrenebilirsiniz.
***Şimdi değiştirelim:
ÖRN:
014B: $KOD1 = init_parked_car_generator #URANUS color -1 -1 0 alarm 0 door_lock 0 0 10000 at 0.0 0.0 0.0 angle 270.0
014C: set_parked_car_generator $KOD1 cars_to_generate_to 101
-Evet arkadaşlar Kolay olacak şekilde anlattım.Birçoğumuz bilsede bilmeyen çoktur.Onlar için yararlı olmuştur diyorum.
-Son kısma geldik şimdi ise bu yaptığımız kodları main.scm'ye ekleme:
//Bu kodları ister Main.scm ye ister cleoya koyabiliriz.Ben Main.Scm'yi Gösterecem.İlk olarak main.scm için Sanny Builder yükleyip main.scm yi açın sonrası:
*Sanny1 Nolu resime göz atın.Gerisi size kalmış
//Kolay olsun diye yaptığımız kodları örnek verdim.Bu kodları resimdeki gibi yapıştırıyoruz(Sanny1 nolu resim)
ÖRN:
032B: $Kodum2 = create_weapon_pickup #JETPACK 15 ammo 0 at 0.0 0.0 0.0
032B: $Benimki = create_weapon_pickup #SATCHEL 15 ammo 9999999 at 0.0 0.0 0.0
014B: $KOD1 = init_parked_car_generator #URANUS color -1 -1 0 alarm 0 door_lock 0 0 10000 at 0.0 0.0 0.0 angle 270.0
-NOT:Kordinat bulmada sıkıntı yaşayanlar için benimle iletişime geçsinler.
-Ve bitti arkadaşlar.Bu kadar emek harcadım.Hiç bilmeyenler Sırf biraz öğrensinler diye kodlamayı.EMEĞE SAYGI!!
-Talep artarsa cleo içinde anlatırım.Bu kadar yeterlidir.Yoruldum.
>GTA Text Encoder
-Mükemmel bir editor ile daha sizlerleyim.
-Bu Editor ile txt gibi not defteri şeklinde dosyaları açıp düzenlemeye yarar:
//(txt,dat,ide,ipl,zon,ini,cfg,ped) vb. birçok dosya açılır.
Bu dosyları açıp düzenleyebilirsiniz.
-Üzerinde düzenleme yapmanızı tavsiye etmem.Nedense tersen yazıyor.ordaki metni not defterine kopyalayıp
yapın çünkü bazı dosyaları not defteri düzgün açmaz.
-Ayrıca Dosyayı encode(Kodlama) yapılabilir.Bu kodlama ile başka bir uzantıya göre kodlama yapabilirsiniz.
>Handling Line Conventer
-Evet arkadaşlar bu editor ise handling ayarı çevirici.
-Başka gta versiyonlarında olsun herhangibi bir kod olsun handling ayarını çevirir.
-Tarafımca denedim ama bazı kısımları bende anlamadım.
-Yapmanız gereken biraz kurcalayıp öğrenmek handling.cfg yi not defteri ile açın herhangibi bir kod bularak
programda deneyin.
-Resim sizlere yardımcı olabilir.
>Sa Handling Editor
-Kesinlikle tavsiye ettiğim bir editor.
-Diğer verdiğim Handling Line Converter yanında çok güzel.Onu anlamak biraz zor
-Yapmanız gereken resimdeki gibi önce handling.cfg dosyasını açmak(Resim1)
-Sonrası listeden isteğiniz aracı seçip ayar yapmaya geldi.
-Evet isterseniz reset yaparak normal ayarınıda yükleyebilirsiniz.
>Sa Memory Editor
-Evet arkadaşlar buda başka bir yönetici editoru.
-Oyun açıkken çalışır.Gta dizinine atın yada atmayın fark etmez.
-Programı açıyoruz Try Synchronize by Windows title diyoruz.
-İşimiz bitince ise End Synchronize diyoruz.
-Gelelim neler var:
//Öncelikle Script ve Object kısmında birşey yok acaba oyundayken mi olmuyor yoksa başka bir durum mu yerle ilgili mi?Nedense bunları yapamadım bende ayarlanmıyor.
//Game kısmında birçok ayar yapmak mümkün gün,hava,yerçekimi,para HUD(Resim3)
//Model kısmında ne olduğunu anlayamadım yakındaki insanlari ve arabaları düzenliyor olsa gerek(Resim4)
//Map kısmında ne olduğu belli ışınlanma ve objeleri gösteriyor(Resim5)
//Ped kısmında ise silah verme,kordinatlar ve durumlar var(Resim6)
//Vehicle kısmında arabanın durumları,rengi,kordinatlar gibi durumlar(Resim1)
//Son Olarak Car Color ise oyunda çalışmıyor renk değiştirme olsa gerek(Carcols)(Resmi2)
>Diğer Editorler
-İndirdiğiniz dosya içinde olan anlatmaya gerek olmayan diğer araçlar:
-Yalnız güzel editorler diyebilirim.
*Gta Sa'yı Hızlı Oyna:
//Eğer gta'nız biraz yavaş ise:
-Gta Sa oynarken sistemi kasan arkadaş varsa bunları gta sa dizinine koysun.
-Oyundayken ayarlar kısmını bir incelesin.
*G-TXD - Txd Workshop gibi güzel bir txd editorü.
*G-DAR - Gelişmiş bir Radar Editorü(Gta_Sa için Gta3.img'yi açın.Diğer gtalarda belki çalışır.)
*G-IMG - IMG Editorü Bildiğiz gibi arşivleri açar gta3.img gta_int.img gibi.
*Map_Editor - Yeni bir harita düzenleme aracı,Med'e göre biraz zor kullanımı.
Tüm Resimler
YENİ RESİMLER(HAZIRAN 2011)
Hepsini İndir:
Güle Güle Kullanın.Burdan birçok siteden indirebilirsiniz.
Emeğe Saygı Lütfen,Yorumlar Gelsin!!
GTA SA Yeni Araçlar ve Editorlar(GÜNCEL)
Herkeze Selamlar.
NOT:Yakın Zamanda birkaç ay önce vermiş olduğum araçlar&editorler Güncellenmiştir.Yeni araçlar eklenmiştir.Toplamda 25 Editör.18 Yeni Editor daha sizlerle.Ayrıca basit scm dersleri eklenmiştir.Böylece bilmeyen arkadaşlar oyuna araba,silah,obje koyabilecek istediği yere.Yeni Resimler Aşağıdadır.
Konuyu sabitlerseniz iyi olur.
-ÇOK YAKINDA YEPYENILER:
-Bunlarda bazıları:
-IPL HELPER(Ipl düzenleyerek ses,silah,araba,enex,cull,zone,garaj ekleme)
-Sanny Builder TR %100 Yama tarafınca yepyeniden yapılmaya başlandı.
-Ve Bomba birçoğumuzun bilmediği Gta'sa da tüm sesleri(.ogg dahil)düzenleme yerine istediğini koyma.
>Not:Önceden Söyleyim Bu:Alci's Saat Gui Fronted Değildir.
-Daha neler neler... Birçok Yeni Editor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu editorları çeşitli Gta sitelerinden bulup size paylaşıyım dedim.
Eminim ki çoğunu kullanmak isteyeceksiniz ve bazıları tanıdık gelecek size.
Tüm Editorleri Anlatan:Mahmut Tasar(Mahmut-Kys)
Yardım için pm atın
>Gta Sa Anim(IFP)Manager
©2009 Yapımcısı: Ryosuke839
-Bu editör ile ifp dosyalarını açabilir kısmende olsa birkaç düzenleme yapabilirsiniz.Yalnız yeni animasyon yapılmaz(3ds Max Gerekir)
-Bu editoru duymamış olabilirsiniz yeni çıktı denilebilir(2009).Bende gezerken Rus Sitelerinde çok önce buldum.Şimdide Burda Paylaşıyım Dedim.
-Kullanımı oldukça kolay sol bölümden Gta dizini bulup Gta3.img,Gta_int,Player.img vs. açıyorsunuz sonrada o arşivden modeli bulup açıyorsunuz.
-Yada
-Daha sonra ise gta sa/anim dizininden animasyonlara veya Ifp menüsünde Load ifp diyerek animasyon açabilirsiniz.
-Ayrıca Modelimize silahta verebiliriz.Bunun için Previev menüsünden Arm Weapon diyip silah dff'si şeçin.
-Kullandıkça çözersiniz programı.Resimlerden'de anlaşılır.
-Animasyonlu mod yapanlar için gayet kullanışlı bir editor.
>DFF VIEWER
-DFF önizleme için en ideal programdır.
-Sol üst kısmında Görüntü alma-Fps ve ekran kartı yazar.
-F1 tuşu ile yardım menüsü,burdanda:
//F7 tuşu ile modeldeki kaplamalarların(texture) adlarını göster-gizle.
//F8 tuşu ile modeldeki birbiyle bağlantılı çizgiler.
-Full Screen(Tam Ekran),Specular(Model için özel)
-Dummies ise modelde olan ama hayali gibi kare şeklinde modelin düzgün görünmesini sağlayan parçalar.
-Kaplamaları görmek için açtığınız modelin .Dff sinin yanında TGA biçiminde olması yeterlidir(Bunun için Txd Workshop'dan Bütün Kaplamaları TGA şeklinde exportlayın)
>GMB Code Editor
©2008 Yapımcısı: GTA Magazine Brasil
-Başka bir editor daha karşınızda birçok sitede var.
-Bence harika bir editör.Birçok formatta dosya açıp düzenlemenizi sağlar.Bende ilk defa water.dat ayarını bu program sayesinde yapıp su dolu havuz yapmıştım.
-Açtığı dosya formatları ('.dat','.txt','.sc','.cfg','.ide','.leiame')
-Kullanımı kolay file open diyerek Mesela Gta Sa/Data dizininden herhangibi bir dosya açabilirsiniz.
-Ayrıca not defterinin açamadığı bazı '.dat' vs. başka dosyaları açabilir düzenleyebilirsiniz.(Örnek:water.dat gibi,Yalnız Water.dat ayarı için Resimdeki gibi bilmek gerekir ve 3ds_Max scripti)
-Format menüsünden Arka plan rengini ve yazı tipini değiştirebilirsiniz.
-File Read Mode dediğiniz anda yaptığınız yazıda düzenleme yapılamaz(Silme veya yeni yazma)
-Insert menüsünden saat,tarih veya gta parametleri ekleyebilirsiniz.
-Anlamayanlar için verdiğim resim yeterlidir.
>Gta_Sa_Recoverer
©2009 Yapımcısı: TDO
-Bu program Gta'nız bozulduğunda,oyun sık sık hata verdiğininde işe yarar, gayet kullanışlı denilebilir.Kısaca dosyalarız bozulduğunda GTA_SA DVD'niz sayesinde bozulanları kurtarabilirsiniz.
-Kullanımı oldukça kolay programı açıyoruz,GTA SA DVD'sini(Gta Sa Setup Dosyaları)takıyoruz ve Ordaki Set SA DVD Path denilen kısımdaki DVD dizinini şeçiyoruz ve birde üst menüdeki GTA SA dizini şeçiyoruz.
-Şimdi ise yandaki menüden hangi dosyayı kurtaracaksanız onun dizinini şeçiyoruz.Mesela Gta3.img dosyanızda sorun var,Ordaki Models yazan yere gelip Gta3.img'yi şeçin,sonra recover diyip bekleyin(Resim 1)
-Bu editorde yeni çıktı denilebilir(2009).Birçok sitede var GTA-Worldmods,Gta-Inside vs...
>IPL-Mover
©2005 Yapımcısı: Ocram
-Bu program gereksiz bana göre ama işinize yarar dedim paylaştım sizlerle.
-Bu program IPL Dosyalarını açıp,Obje taşımaya yarıyor(Resim 1)
-Doğrusu bende tam kullanımını beceremedim.
>Sa Memory Hacker(Memhacker)
-Sanny Builder'in yapımcısı Seeman'ın Yaptığı başka bir program.
-Ne işe yarar derseniz aslında Oyunu Hızlandırmak için birebir.
-Çünkü adı üstünde Memory Hack yani oyunda Bellek,performans artıyor.
-Öncelikle bu programı Gta dizinine koymanızı tavsiye ederim ve Oyunu açın.Oyun açık olmassa program işe yaramaz.
-Şimdi gelelim ne işe yaradığına:
+Oyundaki çalışan threadları,görevleri,scriptleri vs.. gösterir(Data/Script/Main.Scm içindeki threadlar ve Scriptler)
+Globals menüsü ise oyunla ile ilgili herşeyin $1234 $1354 vs. gibi karşılıkları.(Resim 3)(Bazılarında düzenleme yapılamıyor yada ben yapamadım,Ancak Bazılarında
Yapılabiliyor.Bunun için ordan birine tıklayıp change diyerek 1,0 değer verebilirsiniz.Sonra reflesh diyin.)
+Integer:Tam Sayı Değeri,Float:Yaklaşık(Ondalıklı Değer 6.0 1.25 gibi)Değeri,Timer ise Zaman Değeri(|0h : 2m : 11s : 55ms|h-saat,m-dakika,s-saniye,ms-milisaniye-salise)
+Siz Bu Threadları,görevleri veya Scriptleri açıp kapatabilirsiniz.(disable,active)
+Resimlerdeki gibi geçerli thread'ın,görevin veya scriptin yandaki değerleriyle Oynama yapabilirsiniz.1@ 2@ yazan değerler.
+Yine resimdeki gibi geçerli thread'ın,görevin veya scriptin integer(tam sayı değeri),Float değeri ve zaman değerleri görebilirsiniz.
+Resim 1 de R3 threadını disable ettim ve neler oluyor gördünüz.Dediğim gibi threadların neye karşılık geldiğini bilmek gerek(Resim 1)(THREAD)
+Birde oyundayken farklı bölgelere her gittiğinizde Reflesh diyin Çünkü O yerdeki olan scriptler,görevler ve threadlar karşınıza çıkabilir.Uyarı Scriptler otomatik aktif olabilir.Çünkü
Farklı bölgelerde aynı script olabiliyor.Mesela Egzersiz Bisikleti gibi farklı her yerde var.Bu yüzden aktif,Reflesh demek lazım.
+Ayrıca bu açılan threadlar Main.scm lere göre değişir.Oyunun orjinal Main.Scm sinde çok daha fazla var.Benim Açtığım Main.scm'de ise Threadları sildiğim için ve düzenlemeler olduğu için az var.
Orjinal Main.Scm de Cesar,Int,Strap,Sweet,Cat gibi threadlar olabilir.Bunlar Görevlerkle ilgili zaten önemsiz.
+Şöyle bir durumda söz konusu bazı threadlar vardır onu Disable yapmak onun çalışmasını sağlayan Scriptide engelleyebilir.
+%100 Oyunun bitmiş halinde kullanmak önerilir tüm threadlar ve scriptler karşınıza çıkar.Tabi Scriptler Yerlere Göre Dediğim Gibi.
Size Birkaç Thread ve Script Gösteriyim:
-Buy1,Buy2 ve Buy3:Zero'nun Dükkanının alınması,Eski havalimanında evin alınması ve de San Fierrodaki Araba Galerimiz-Wang Cars ve bunların görevleride.(THREAD)
[Kısacası Önce Kırmızı Olupta Sonra Yeşil Olan Satın Alınabilecek evler]
-GSP2 ile olanlar ve INTROSH,DRVST,HELIST,WEAPS, benim yaptığım threadlar.(THREAD)
-GYM ise disable derseniz dövüş salonlarındaki ring dövüşü yapılmaz ve insanlar olmaz.(Thread)
-Vending ise Kola içtiğimiz ve yemek yediğimiz Dolaplar.(Script)
-GYMDUMB,GYMTREA,GYMBIKE,GYMBENC bunlar ise egzersiz aletlerinin kullanılıp kullanılmaması durumu.(Script)(Resim 2)
-GFAGNT Cj'in Kız arkadaşlarıyla ilgili disable ederseniz Kız Arkadaşlarla evlerinde buluşmaz.(Thread)
-FODVEND ise Sokaklarda olan Cj'in yemek yediği seyyar satıcılar.(Resim 2)(Script)
-INTMAN Interiorla ilgili.Büyük ihtimal İnterorda yapılanlar.(THREAD)
-IMPEXPC ve IMPEXPM bunlar ise araba taşımacılığı ve Araba Alma(San Fierrodaki Gemiden)(THREAD)
-TRACE ise Haritadaki Yarış Bayraklı sembollü olan yerdeki yarışların olmaması ve Araba kursunun başlamaması-Disable denirse.(THREAD)
-SHOOT Silah Menzil Görevleri,HOTR Hotring denilen Los Santos'taki stadyum yarışı,BLOOD Blood Ring Denilen San Fierrodaki Stadyum,Kicks ise Las Venturastaki Stadyum Yarışları.(THREAD)
-BSCHOO,BIKES gibi thread'lar ise Motosiklet ve Gemi Okulu.(THREAD)
-QUARRYS ve TRUCKS biri Taş Ocağındaki görevimiz(Las Vegas'ta Kepçe ve Kamyonla çalıştığımız yer)diğeri ise Tırlı olan yük taşımacılığı.(THREAD)
-VALET_L Valet görevi için disable yapılırsa görev yapılamaz.(THREAD)
-TRAINS_L Trenlerle ilgili.(THREAD)
-PSAVE1 Oyundaki Oyunu Kaydeden Disket sembollü olanlar çalışmaz-Disable denirse.(THREAD)
-BUY_PRO1 Oyundaki Gayrimenkuller Yeşil Sembollü Satın Alınacak Evler alınmaz-Disable denirse.(THREAD)
+Kendiniz Thread yaptınız diyelim Mesela Gsp2_Ext bunada insan koydunuz,threadı disable ettiğiniz anda İnsanlar ölür
+Bazen programı açarken hata olabiliyor.Nedense Acaba:S(Büyük ihtimal gerekli programlar:NetFramework gibi,yada uygulama hatası ve eksik dosyada olabilir,Sorun olursa Sanny Builder Sitesinden indirin.)
+Evet arkadaşlar bildiğim her detayı sizlere söylemeye çalıştım.Lütfen Emeğe saygı Duyalım.
+Resimler anlamanızda yeterlidir.
>Ped Editor v.1.0 TR Yama
Türkçeleştiren Mahmut Tasar(Mahmut-Kys)
-Güle Güle kullanın,biraz geç oldu ama yinede işe yarar!
>GTA SA Admin Control Center
-İşte gerçek bir gta kontrolü, Gta'yı Admin gibi yönetin.
-Çoktandır kullandığım ve en favori programımdır.
-Gerçekten çok işe yarar, bu program ile her şeyi ayarlamayabiliriz.
-Programı yükleyip bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekir yoksa yüklemiyor.
-Yeniden başlattıktan sonra açtığınız anda yükleme başlar.
-Gereken yardım resimlerden anlaşılır.Resimler Benden
-Bilenler vardır programı nerdeyse benim 2 sene oldu kullanalı.Çoğu sitede var.
-Neler yapılır diyorsanız:
+Teleport Menusu(5 Nolu Resim)
+Hile Menusu(hile silme,düzenleme,ekleme)(4 Nolu Resim)
+Araba indirme(Pick Derseniz araba resimleri çıkar),Geçerli kullandığımız aracın ayarları,diğer durumlar vs.(1.Nolu Resim)
+Oyuncumuzun Durumları,seviyeleri,oyuncumuza silah verme,oyundaki durumlar(2 Nolu Resim)
+Oyuncumuzun garajları,hepsini açma,istediğiniz arabayı koyma(3.Nolu Resim)
+Ayrıca 6.Nolu resimden hangi tuşlar ile de daha neler yapabileceğimiz bulunur.
+Süpriz olsun size,programın mükemmel bir özelliği var onuda 6.Nolu resimden tuşları deniyerek bulun.(Araba sürerken yapılıyor)
>Gta Sa Tool Box
-Buda zevkli bir program içinde herşeyi barındırıyor.
-Öncelikle yükleyin sonra Screenshots klasöründeki resimlere bakarak neler yapıldığını anlarsınız.
-Oyuncunun can,silah,kas,sürüş vb. her türlü durumlarını ayarlama,Teleport Menüsü,Hile listesi,Ipl Editörü,Img Editörü,Save Game Menüsü,Araba ve silah önizleme(GGMM'deki gibi)...
>Ammunation Tool TR(Silah Editoru)
-Bu editor ile silahların özeliklerini düzenleyebilirsiniz.
-Programa açın ve gta dizinini belirtin.
-Gerisi size kalmış tarafımca Türkçedir.
>ATP's Train Tool(Tren ve Lokomatifleri Düzenleme)
-Oyun açıkken çalışır.
-Her türlü vagon ekleme yapılır.Değişik Vagonlar Koyulur.
-İstediğiz kadar ekleyebilirsiniz.
-Programı biraz kurcalayın yeter.
-Ayrıca Reset'de diyerek normale dönülür.
>Camera Hack v. 1.5
-Yeni sürümüyle karşımıza çıkan çoğumuzun kullandığı editor.
-Bildiniz gibi her türlü rahat kamera ayarı yapılır.
-Oyundayken Arabaya bindiğimizde istediğiniz şekilde hız göstergesi.(Analog,Digital; MPH,KMH)
-Kullanımı ise rahat isterseniz birkaç tuş ayarı yapabilirsiniz.
-Araba sürerken birkaç kamera ayarı direksiyon felan gösterme,arka,ön,yan taraflar gibi açılarda mevcut.
-Kamera kitleme,rahat kamera açısı Oyuncuyu belli bir noktada bırakıp kamera ile gezme.
-Resimler anlamanızda yeterlidir.
>Carcols Editor
-Programı çalıştırın ve carcols.dat dosyasını açın.
-Ordaki renklerin üzerine gelerek onları değiştirebilirsiniz.
-Ayrıca yapmak istediğiniz rengi burdan şeçip carcols.dat dosyasını not defteriyle açıp istediğiniz arabaya koyarsınız.
>Coords Finder(Kordinat Bulucu)
-Oyundayken çalıştırın sonra add diyip istediğiniz kadar ekleniyin.
>Game Archive Viever
-Güzel bir program ama çokta kullanışlı değil.
-Ne işe yarar derseniz Gta sa ve birçok oyunun arşivlerini bu programla
açabilirsiniz:
-Gta Serileri Arşivi(.img)
-Syberia 2 Arşivi(.syb)
-Harry Potter and the Goblet of Fire Arşivleri(.big)
-Prey Arşivi(.pk4)
-Chaps and the Ring(.bin)
-Dungeon Cleaners(.pak)
*Not
mesela gta3.img yi açıp kapattınızya baktınız models klasöründe bu dosya oluşmuş silin gitsin her seferinde.
>GTA Code Creator
İşte Aradığınız yer basit scm dersi verdiğim konu budur.Kolayca araba,silah,obje koyabileceksiniz.
-Main.scm veya cleo için kod oluşturucudur.
-3 Gta Serisi için kullanılabilinir.
-Programı açıyoruz hangi gta için yapmak istiyorsak onu şeçiyoruz.
-Ben Gta Sa'yı Şeçtim Sonrada:
1//create weapon spawn point-istediğin yere silah koyma(Resim1)
*Sonra istediğin kod adı,silah ve mermiyi(ammo) şeç.X Y Z ye kordinatları yaz.
ÖRN: 032B: $Benimki = create_weapon_pickup #SATCHEL 15 ammo 9999999 at 0.0 0.0 0.0
2//create item spawn point-can,zırh,adrenalin,polisten kurtulma yıldızı,jetpack ekleme(Resim2)
*Sonra istediğin kod adı,istediğin objeyi şeç.X Y Z ye kordinatları yaz.
ÖRN: 032B: $Kodum2 = create_weapon_pickup #JETPACK 15 ammo 0 at 0.0 0.0 0.0
3//Gelgelelim Araba Koymaya Malesef Program vermemiş ama ben Kodum üzerinden yapıyım sizlere:
014B: $2781 = init_parked_car_generator #SANCHEZ color -1 -1 0 alarm 0 door_lock 0 0 10000 at -2048.856 -2521.276 31.125 angle 171.0232
014C: set_parked_car_generator $2781 cars_to_generate_to 101
*Bu kodu verdim şimdi kendi arabanızı nasıl yapacağız anlatıyım bazılarını ve kordinatı değiştir tamamdır.
1- $2781 kod adıdır,bunu değiştirebilirsiniz ama $ parametresiz olmaz.Örnek: $Araba1 İki Satırdakini de değiştirin.Misal altaki $Benim,üsteki $Senin Olursa çalışmaz.Aynı kod adı taşıyacak.
2- #SANCHEZ bu ise koyulacak araba # parametresi kalacak şekilde uygun istediğin araba adını yaz.Örn: #Sultan #Sentinel #Bmx
3- color -1 -1 0 alarm 0 door_lock 0 0 10000 at bunlara hiç dokunmayın.Böyle iyi.
4- X: -2048.856 Y: -2521.276 Z:31.125 kordinatlar bunlar.Uygun bir kordinat bulucu ile değiştirilebilir.Misal X: 0.0 Y: 0.0 Z: 0.0
5- angle 171.0232 bu ise açıdır 180,0,270,360 arası değer verilir.Uygun yerlere göre değişir.Uygun bir kordinat bulucu ile açınızı öğrenebilirsiniz.
***Şimdi değiştirelim:
ÖRN:
-Evet arkadaşlar Kolay olacak şekilde anlattım.Birçoğumuz bilsede bilmeyen çoktur.Onlar için yararlı olmuştur diyorum.
-Son kısma geldik şimdi ise bu yaptığımız kodları main.scm'ye ekleme:
//Bu kodları ister Main.scm ye ister cleoya koyabiliriz.Ben Main.Scm'yi Gösterecem.İlk olarak main.scm için Sanny Builder yükleyip main.scm yi açın sonrası:
*Sanny1 Nolu resime göz atın.Gerisi size kalmış
//Kolay olsun diye yaptığımız kodları örnek verdim.Bu kodları resimdeki gibi yapıştırıyoruz(Sanny1 nolu resim)
ÖRN:
032B: $Kodum2 = create_weapon_pickup #JETPACK 15 ammo 0 at 0.0 0.0 0.0
032B: $Benimki = create_weapon_pickup #SATCHEL 15 ammo 9999999 at 0.0 0.0 0.0
-NOT:Kordinat bulmada sıkıntı yaşayanlar için benimle iletişime geçsinler.
-Ve bitti arkadaşlar.Bu kadar emek harcadım.Hiç bilmeyenler Sırf biraz öğrensinler diye kodlamayı.EMEĞE SAYGI!!
-Talep artarsa cleo içinde anlatırım.Bu kadar yeterlidir.Yoruldum.
>GTA Text Encoder
-Mükemmel bir editor ile daha sizlerleyim.
-Bu Editor ile txt gibi not defteri şeklinde dosyaları açıp düzenlemeye yarar:
//(txt,dat,ide,ipl,zon,ini,cfg,ped) vb. birçok dosya açılır.
Bu dosyları açıp düzenleyebilirsiniz.
-Üzerinde düzenleme yapmanızı tavsiye etmem.Nedense tersen yazıyor.ordaki metni not defterine kopyalayıp
yapın çünkü bazı dosyaları not defteri düzgün açmaz.
-Ayrıca Dosyayı encode(Kodlama) yapılabilir.Bu kodlama ile başka bir uzantıya göre kodlama yapabilirsiniz.
>Handling Line Conventer
-Evet arkadaşlar bu editor ise handling ayarı çevirici.
-Başka gta versiyonlarında olsun herhangibi bir kod olsun handling ayarını çevirir.
-Tarafımca denedim ama bazı kısımları bende anlamadım.
-Yapmanız gereken biraz kurcalayıp öğrenmek handling.cfg yi not defteri ile açın herhangibi bir kod bularak
programda deneyin.
-Resim sizlere yardımcı olabilir.
>Sa Handling Editor
-Kesinlikle tavsiye ettiğim bir editor.
-Diğer verdiğim Handling Line Converter yanında çok güzel.Onu anlamak biraz zor
-Yapmanız gereken resimdeki gibi önce handling.cfg dosyasını açmak(Resim1)
-Sonrası listeden isteğiniz aracı seçip ayar yapmaya geldi.
-Evet isterseniz reset yaparak normal ayarınıda yükleyebilirsiniz.
>Sa Memory Editor
-Evet arkadaşlar buda başka bir yönetici editoru.
-Oyun açıkken çalışır.Gta dizinine atın yada atmayın fark etmez.
-Programı açıyoruz Try Synchronize by Windows title diyoruz.
-İşimiz bitince ise End Synchronize diyoruz.
-Gelelim neler var:
//Öncelikle Script ve Object kısmında birşey yok acaba oyundayken mi olmuyor yoksa başka bir durum mu yerle ilgili mi?Nedense bunları yapamadım bende ayarlanmıyor.
//Game kısmında birçok ayar yapmak mümkün gün,hava,yerçekimi,para HUD(Resim3)
//Model kısmında ne olduğunu anlayamadım yakındaki insanlari ve arabaları düzenliyor olsa gerek(Resim4)
//Map kısmında ne olduğu belli ışınlanma ve objeleri gösteriyor(Resim5)
//Ped kısmında ise silah verme,kordinatlar ve durumlar var(Resim6)
//Vehicle kısmında arabanın durumları,rengi,kordinatlar gibi durumlar(Resim1)
//Son Olarak Car Color ise oyunda çalışmıyor renk değiştirme olsa gerek(Carcols)(Resmi2)
>Diğer Editorler
-İndirdiğiniz dosya içinde olan anlatmaya gerek olmayan diğer araçlar:
-Yalnız güzel editorler diyebilirim.
*Gta Sa'yı Hızlı Oyna:
//Eğer gta'nız biraz yavaş ise:
-Gta Sa oynarken sistemi kasan arkadaş varsa bunları gta sa dizinine koysun.
-Oyundayken ayarlar kısmını bir incelesin.
*G-TXD - Txd Workshop gibi güzel bir txd editorü.
*G-DAR - Gelişmiş bir Radar Editorü(Gta_Sa için Gta3.img'yi açın.Diğer gtalarda belki çalışır.)
*G-IMG - IMG Editorü Bildiğiz gibi arşivleri açar gta3.img gta_int.img gibi.
*Map_Editor - Yeni bir harita düzenleme aracı,Med'e göre biraz zor kullanımı.
Tüm Resimler
You do not have permission to view link
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
YENİ RESİMLER(HAZIRAN 2011)
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Hepsini İndir:
Giriş yap veya üye ol.
Güle Güle Kullanın.Burdan birçok siteden indirebilirsiniz.
Emeğe Saygı Lütfen,Yorumlar Gelsin!!