Çözüm:
Arkadaşlar ,bu sorunu 1-2 saat süren ufak bi araştırma sonrasında deneme yanılma yöntemiyle eninde sonunda çözdüm.. Şu anda birçok forumda bu sorun dile getirilmiş ama şu ana kadar çözüm olacak bi yöntem bulamadım. Microsoft'un sitesinde de bu konuda çözüm sunabilecek değerde açıkamalar yapılmamış.
Patchleri yüklediğinizde ilk 5 patch normal bi şekilde yüklenir ama son 2 patch olan 1.0.6 ve 1.0.7 patchler GFWL'den yüklenir. Tıkladığınızda aşağıdaki gibi hatalar alıyosanız bu anlatacağım çözümü deneyip sonucu burada bildirin lütfen arkadaşlar. Yöntemin doğrulunun kanıtlanması açısından yani..
- UpdateTitle'den girince "Failed installing title update. See log at c:\programdata\microsoft\GFWLive\install\logs\titleupdate.log for details" şeklinde bi açıklama verir.
- TitleUpdate'den girerseniz "Installation failed. Run setup to install update." şeklinde bi açıklama verir.
Ve orada belirttiği dizindeki log'u açtığınızda ufak bi inceleme yapınca oyunun kurulu olduğu dizinin bulunamadığını söyler. Bunun sebebi muhtemelen Regeditteki HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>Rockstar Games>Grand Theft Auto IV dizininde oyunun kurulu olduğu klasöre dair gerekli olan InstallFolder dizesinin eksik olmasıdır. Bunu bi regedit dosyası oluşturarak halletmeyi denedim ama çözüm getirmedi. Log dosyasında oyunun kurulu olduğu dizini bulmasına rağmen yükleme yapmadı.
Şimdi adım adım bu hatanın çözümünü anlatalım ;
1-Ne kadar sıkıcı olduğunu biliyoruz ama oyunu silip tekrar yüklememiz gerek. Oyunun yanında rgsc'ı, game for windows live'ı da siliniz ...
2-Windows Installer CleanUp Utility'i indirip kuralım. Sadece 351 kb. ..
3-Başlat>Tüm programlar'dan Windows Install CleanUp programını açalım.
4-Aşağıdaki resimde gösterdiğim Grand Theft Auto IV'yi seçip "Remove" diyelim.
NOT: Arkadaşlar , yukarıdaki resimde bi tane gta IV kaydı görünüyo ama sizde muhtemelen 1'den çok kayıt görünebilir. Ben silmeden önce 11 taneydi , hepsini işaretleyip ondan sonra "Remove" butonuna basıcaksınız.
NOT 2: Ayrıca bu işlemden sonra System Advanced Care, CCleanUp , Search & DEstroy vb. programınız varsa kayıt defterinizi de bi temizlemenizde fayda olacaktır ...
NOT 3: Son olarak da 1.0.6.0 veya 1.0.7.0 patchini kurduktan sonra GFWL'yi güncellemeyi unutmayın. Aksi takdirde xlive hatası alabilirsiniz.
5-Windows Install CleanUp ile temizliğimizi yaptıktan sonra oyunumuzu tekrar kuruyoruz . Ve patchlerimizi sırasıyla yüklüyoruz, 1.0.6.0 ve 1.0.7.0 patchlerini de yükledikten sonra uygun bi crack ile oyunumuzu oynamaya başlıyoruz .
Gtaturk.com dan Alıntıdır..